Länksamling vecka 6

Det blir inte mycket originalinnehåll på den här bloggen just nu. När jag är klar med min praktik i mitten på mars kan det tänkas bli bättring, men jag vill inte lova något innan dess. Länkar däremot, länkar strösslar jag gärna med. Hoppas att de kan vara till nöje.

Animation av kontinentaldriften, apropå en ny artikel som handlar om att nästa superkontinent (”Amasien”, eller så) ser ut att bildas vid nordpolen och inte där man tidigare trott. Länken leder också till en liten förklaring av det där, men det var animationen jag tyckte var speciell.

How Neutrino Beams Could Reveal Cavities Inside Earth. Coolt, att röntga jorden med neutriner. Om man skulle lära sig att göra många många gånger starkare neutrinostrålar, och inte letar efter några små saker.

Big trees face ‘dire future’. Jag älskar stora träd. Hoppas att det kan finnas plats för dem någonstans även i fortsättningen.

Technology Review: Science Fiction. Technology Review ger ut en antologi med hård sf. Verkar kul.

Annonser

Om åka

Fysiker, sf-fantast, allmän entusiast.
Det här inlägget postades i Länkar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Länksamling vecka 6

 1. Martin Edin skriver:

  Hej Åka!
  Vi är två elever från Strömbackaskolan, Piteå, som går tredje året på gymnasiet. Vi gör ett projektarbete angående Radon i inomhusmiljöer och snubblade av en slump in på din blogg! Artiklarna är bra och intressanta och vi undrar om det är möjligt att få hänvisa till dem i vårt arbete. T.ex. inläggen angående Alfa- och gammastrålning.
  https://kulmedfysik.wordpress.com/2010/10/27/alfastralning/ https://kulmedfysik.wordpress.com/2010/11/17/gammastralning/

  Tack på förhand.
  Mvh Martin och Anton

  • åka skriver:

   Man får alltid hänvisa till någon annans arbete. Faktum är att man måste hänvisa om man använder information från en specifik källa. Det behöver ni inte be om lov för 🙂 Däremot är det viktigt att göra det på rätt sätt, för att det inte ska bli plagiat. Var noga med att tydligt visa vad som är citat, och när ni refererar med egna ord är det också viktigt att det framgår varifrån informationen kommer. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.